Donderdag, 1 maart 2018

Na de geslaagd vrij podium van gisteren vonden we het véél te vroeg om op te staan! Het zonnetje scheen ook onze laatste dag in Stanzach volop. We ontbeten, maakten een klein lunchpakketje voor in de bus en begonnen aan de grote opruim!

Om 10 uur gingen we naar het plaatselijke winkeltje. We zochten allemaal het ideale geschenkje voor mama, papa, broer of zus en natuurlijk voor onszelf uit. Een uurtje later leek het winkeltje wel leeggeroofd.  

Rond 12 uur smulden we van alweer een lekker middagmaal: pitabroodjes!

Om half 2 maakten we ons klaar voor de allerlaatste skiles. We deden alles aan voor nog een laatste keer plezier op de latten. Iedereen trok vrolijk naar de liften. Vrolijk skieden we de hellingen af. Met pijn in ons hartje namen we om 16 uur afscheid van onze skileraars. Een laatste keer stapten we met ons materiaal de berg af en gingen we latten, botten en sticks inleveren.

Toen was het tijd voor de laatste loodjes opruimwerk. Door de gangen galmde: 'Van wie is deze sok?', 'Bah, een vieze onderbroek...van wie is die?' ... Uiteindelijk raakten we uitverkocht en had iedereen een volle valies. Nu nog hopen dat we de juiste spullen bij hebben. Daarna was het tijd voor ons laatste avondmaal.

Nu nog wachten op de bus. Inladen en wegwezen!

Tot morgenvroeg!!!

p.s.: We bellen als we in Aken zijn. Luister a.u.b. tijdig naar de groene lijn (rond 5 uur).

Foto's dag 8

Woensdag, 28 februari 2018

Vanmorgen konden we genieten van een iets langere nachtrust. Pas om 8.10h ging de wekker. Dat konden we wel gebruiken na de fuif van gisteren.

Na het ontbijt maakten we ons klaar om te gaan skiën.

Eindelijk is het grote moment aangebroken: de langverwachte skiwedstrijd. Vol spanning trokken we naar de skipiste. Iedereen kreeg net één keer de tijd om de slalom te oefenen. De rugnummers werden uitgedeeld en iedereen trachtte zijn uiterste best te doen om zo snel mogelijk de afdaling te skiën. Daarna trokken we met onze skileraars tot boven op de piste en maakten we nog enkele leuke afdalingen. Nadat we het skimateriaal opgeruimd hadden, kwamen onze skileraars naar onze groepjes. Vol spanning luisterden we naar de uitslagen van de skiwedstrijd en juichten we mekaar toe telkens we ons diploma en de medaille in ontvangst mochten nemen.

's Middags aten we brood met spek of beleg. Daarna kregen we nog even de tijd om nog wat op ons bed te rusten.

Daarna trokken we weer naar buiten om te gaan spelen in de sneeuw.  Sommigen maakten gebruik van hun poepsleetje, anderen gleden zo naar beneden. We amuseerden ons allemaal.

Na het vieruurtje kregen de kinderen nog eens de tijd om te douchen, het dagboek bij aan te vullen en een verslagje van de dag te maken.

Toen was het weeral tijd voor het avondeten: soep, vidée, kroketjes, sla en tomaten en als dessert een ijsje.

Toen trokken we naar boven om nog een laatste keer onze acts te oefenen. Om half acht was het dan eindelijk zover: vrij podium!. We kregen optredens van danseressen, jongens die meisjes werden en omgekeerd, een leerrijke les en nog veel meer. Wat hebben we gelachen en genoten van de spektakels!

Het was zo tijd om te gaan slapen...

Daaaaag

Foto's dag 7

Dinsdag, 27 februari 2018

Toen de leerkrachten vanmorgen wakker werden, was het nog ontzettend stil in de kamers. De vermoeidheid begint stilaan Verriest en de Groeninghe binnen te dringen.

In Verriest werd er één persoon heel speciaal gewekt vandaag. Met alle andere leerlingen gingen we onze jarige Vic wakker maken door voor hem te zingen. Om acht uur gingen we de ontbijtzaal binnen. Vandaag hadden we rustig de tijd om ons dagboek aan te vullen en nog wat te luisteren naar een verhaaltje. Rond 10 uur kwamen we allemaal samen in Groeninghe en daar speelden we een quiz. De telgroepjes waren de quizploegen. Na 5 rondes was het telgroepje van meester Steven de verdiende winnaar. Na de quiz trokken we naar het bos. Tommie legde ons de spelregels van het spel uit. We werden in vier kampen verdeeld. Het was de bedoeling om een skipakket te verzamelen van skibotten, -latten en sticks. Na het fluitsignaal daagden we elkaar uit om zoveel mogelijk materiaal van de andere groepen te bemachtigen. Degene met de meeste veroveringen en dus de meeste skipassen was de winnaar. De groep van de juffen An won!

 ’s Middags aten we tomatensoep met balletjes en fishsticks met spinaziepuree.

Tegen 14 uur vertrokken we weer naar de skipiste en konden we 2 uurtjes genieten van het skiën! Ondertussen zitten al onze groepen op de bananenlift en al enkele groepen op de ankerlift. Bravo!

Na onze dagelijkse warme choco en koek konden de kinderen zich gaan douchen en eventjes rustig op de kamer zijn. 

Als avondeten kregen we broodjes en boterhammen met beleg. En als afsluiter een ijsje! 

Toen was het hoog tijd, want we moesten ons optutten voor de fuif. We zochten onze mooiste kleren uit, haalden de stijltangen boven en ook de pot gel mocht niet ontbreken.

Om 19.00h kwamen we in Jamdo aan.

Dan kon de fuif  beginnen ... Dadelijk barstte het feest los. We dansten en maakten plezier tot het tijd was om naar huis te gaan. Rond 21.30h gingen terug naar ons huis om te gaan slapen.

Slaapwel!

 

Foto's dag 6

Zaterdag, 24 februari 2018

Vanmorgen was het nog verdacht stil in het gebouw. Zou dat misschien aan de vorige

nacht kunnen liggen? Na veel 'oh nee, nu al?' en 'juhuf ...' begon iedereen zich toch naar de ontbijttafel te begeven.

Nadat onze buikjes gevuld waren, trokken we naar boven om ons voor de eerste skiles klaar te maken.  Buiten stonden de begeleiders ons op te wachten.  Regelmatig moest iemand terug naar boven voor skibril, handschoenen, …

Om 10 uur startte de les.

Onze skileraars stonden immers al op ons te wachten! De leerkrachten en begeleiders stonden perplex. Vallen, opstaan, schaatspas naar boven, volle speed naar

beneden, door de knieën gaan, stoppen, ... het was allemaal geen probleem. We deden het

prima en genoten van de eerste keer op onze ski's. Wij kijken alvast uit naar morgen!

Toen we terug in het heem kwamen konden we meteen aan tafel.  Deze keer aten we soep, kip met rijst in zoetzure saus en een yoghurtje als dessert.

Rond 14 uur trokken we naar het centrum van Stanzach. Deze keer om een dorpsspel te spelen. In  kleine groepjes probeerden we, zo snel mogelijk, het einde van het ganzenbord

te halen. We moesten vragen oplossen, proeven uitvoeren en nog veel meer. Zo kwamen we

te weten wat een brood kost en hoeveel inwoners Stanzach telt, welke de openingsuren van het infobureau zijn, hoe de naam van de skischool luidt. We moesten zelfs al dingen

in het Duits vragen!

Na het spel gingen we weer naar ons heem om een koek te eten en choco te drinken.

Daarna speelden sommigen een spel, anderen werkten zich nog verder door de stapel

kaartjes die ze moesten schrijven. Ook namen onze kinderen een douche om weer helemaal fris te zijn.

Als avondmaal kregen we boterhammen met beleg.

Om 19 uur gingen we een avondwandeling maken. Al snel hadden we door dat het niet

zomaar een wandeling zou worden. Onderweg vertelden de begeleiders enkele verhalen.

We hoorden hoe de wolven huilden in het bos, zagen witte mannetjes uit de Namloserbach

springen en plots liepen we allemaal heel dicht bijeen. Maar bang was niemand!

We sloten de avond af met een drankje en een koek.

Bis morgen

 

Foto's dag 3

Maandag, 26 februari 2018

 

We werden deze morgen om 7.50h gewekt. We hebben hier een prachtige tijd: het is wel frisjes, maar dikwijls schijnt het zonnetje en er is voldoende sneeuw om lekker te kunnen ravotten en te leren skiën. Na het ontbijt haastten we ons naar de kamers om ons klaar te maken voor de skiles. Een half uurtje later stonden we aan de piste. In een mum van tijd stond iedereen op de latten, daar gingen we voor twee uurtjes zalig skiën. Als je ons bezig zag, merkte je dat we ons stilaan ervaren skiërs begonnen te voelen.

Deze middag aten we hot-dog. Die waren in een mum van tijd verslonden.

Na het eten kwamen we warm ingeduffeld naar beneden om op wandeling te gaan. 

We trokken door de bossen en de weiden van ons dorpje naar het buurdorpje ‘Vorderhornbach’. Onze begeleiders hadden ons allemaal een ‘sneeuwpannenkoek ‘ meegegeven. Al gauw ontdekten we dat die heel handig en leuk waren op de steile hellingen die we tegenkwamen. Wat zoefden we snel naar beneden! We kregen er maar niet genoeg van. Als vieruurtje zijn we iets gaan drinken bij Gasthof Rose en daar hebben we ook nog een suikerwafel gegeten.

Nadat we een beetje uitgerust waren vingen we de terugtocht weer aan. Thuisgekomen stond het eten alweer op ons te wachten. Deze keer aten we soep, balletjes in tomatensaus, pasta en een dessertje. Na het eten hadden we nog even tijd om te douchen en onze dagboeken bij aan te vullen.

Een beetje later kregen de kinderen vreselijk nieuws te horen. Er werd in het heem een moord gepleegd. Het was tijd voor Cluedo! Aan hen dus, om in het donkere huis, de dader, het wapen, ... te vinden. Het was een hele klus!

 Rond 21.30h trok iedereen naar hun kamer om te gaan slapen.

Slaapwel!

Foto's dag 5

Vrijdag, 23 februari 2018

Toen we de gordijnen deze morgen opentrokken, stonden we allemaal versteld van het prachtige uitzicht.

Ondertussen stond het ontbijt al op ons te wachten. Na een versterkend ontbijt kregen we de tijd om ons rustig klaar te maken, tanden te poetsen,…

Om nog een beetje tijd te overbruggen speelden we een gezelschapsspelletje.

Om 10.00h kwamen we allemaal samen in het huis van Groenighe. Daar speelden we het ladderspel.  Iedereen trok een nummertje en startte op een bepaalde positie.  We daagden elkaar uit en probeerden om zo naar de top te geraken.  Hanengevechten, duimworstelen, adem inhouden, om ter snelst een glas leegdrinken, … waren de duels die plaatsvonden.

Uiteindelijk hadden we vier winnaars: Mattis, Fran, Kobe en Milan Vuegen.

's Middags aten we verse soep met pistoletjes en boterhammen.

We waren nog maar net klaar met eten of we konden al vertrekken naar het skidepot in ons dorpje Stanzach om er onze botten te gaan passen. Te groot, te klein, te vast, ... maar uiteindelijk vond iedereen de perfecte maat.

Nadien trokken we met onze latten, botten en sticks richting skipiste.

Voor de eerste keer deden we onze botten aan om al eens te oefenen.  We willen graag volledig klaar zijn voor morgen, want dan hebben we onze eerste skiles.  Onder het goedkeurende oog van de meester en juffen deden we enkele oefeningen: liggen, opstaan, latten in de lucht.  We waagden ons er zelfs al aan om onder het bruggetje door te skiën.

Na deze vermoeiende namiddag stond er al een kop chocomelk en een koek op ons te wachten.

Daarna kropen we in onze pen om wat nieuws aan het thuisfront te schrijven. Sommigen wisten meteen wat te vertellen, anderen hadden dan weer een duwtje nodig.  Ondertussen werd er reeds voor de eerste keer lustig gespetterd onder de douches!

Stilaan werd het weer etenstijd. Op het menu stond: hamburger, sla, tomaten, appelmoes en patatjes en een pudding.

Nadat we afgeruimd hadden, moesten we naar boven om even te rusten en ondertussen

gingen de leerkrachten de prijzentafels voor de kienavond klaarzetten. Zenuwachtig kwamen

we naar de zaal met onze kienbolletjes. In groepjes mochten we de prachtige prijzentafels bekijken en konden we al een keuze maken voor het geval dat ...

5, 36, 84, sssttt ... KIEN! Eén voor één verdwenen de leuke prijzen van onze tafels. Tevreden met de hoofdprijs of een troostprijs gingen we naar bed!

Auf wiedersehen

Foto's dag 2

Zondag, 25 februari 2018

Om half 8 werden we gewekt door de begeleiders. Toen we de gordijnen opentrokken

was het een beetje aan het sneeuwen. De thermometer gaf deze ochtend -12° C aan.

Een half uurtje later zaten we aan de ontbijttafel waar er een leuke verrassing op ons bord lag: een broodje en chocolade! Zoals gewoonlijk vulden we, na het ontbijt, ons dagboek verder aan en werden de laatste brieven en kaartjes geschreven.

Plots rolden onze leerkrachten een superlange lijst uit met allerlei te gekke, moeilijke, makkelijke, vermoeiende, ..... opdrachten. Als we deze hele lijst konden afwerken in anderhalf uur, verdienden we een beloning. Anders was het aan ons om de begeleiders en leerkrachten te verwennen. Dit laatste wilden we natuurlijk ten allen tijde vermijden! Wat zwoegden we aan de kaartentorens, de sit-ups, de rekensommen en nog zoveel meer. Konden we die Kris nu echt met niks laten lachen! Waarom duurt een zeep opwassen zolang? Bijna al onze buiken klotsten van het vele water! De kinderen hebben het echt super goed gedaan!!!! Maar jammer genoeg zijn ze in 1 opdracht net niet geslaagd, dus gingen de begeleiders met de overwinning aan de haal.

Van zoveel spanning hadden we reuzenhonger gekregen.

Vanmiddag aten we broodjes en boterhammen met beleg en tonijnsla.

Na een half uurtje platte rust trokken we naar de skipiste.  De eerste groep vertrok onmiddellijk richting ankerlift. De andere groepen bleven nog aan de andere kant. Daar konden ze de heuveltjes nemen en door de bosjes skiën. In een mooie lange rij zagen we ze tegen vier uur al slalommend naar beneden skiën.  De kop chocomelk smaakte weer heerlijk na deze inspanning.  Nadat we ons wat opgefrist hadden kwamen we weer samen in de eetzaal.  Daar zaten de drie wijzen op ons te wachten.  Het ene straffe verhaal, na het andere.  Aan ons om de waarheid te achterhalen.  Toen was het weer tijd om te eten: courgettesoep, kroketjes, erwtjes en wortelen en een lekkere cordon bleu.

Daarna deden de kinderen hun skibroeken weer aan. Deze keer echter niet om te gaan skiën maar om te gaan rodelen. Hier hadden we al lang op gewacht. Benieuwd wie het snelst met de sleetjes naar beneden kan zoeven.

Rond 21.30 gaan we onze bedjes opzoeken en we verwachten dat uit alle kamers al snel slaapgeluidjes zullen te horen zijn.

Daaaaaag!

 

Foto's dag 4 ( met extra foto's)

Lesuren

Maandag 8:45 - 11:55 12:55 - 15:35
Dinsdag 8:45 - 11:55 12:55 - 15:35
Woensdag 8:45 - 11:30  
Donderdag 8:45 - 11:55 12:55 - 15:35
Vrijdag 8:45 - 11:55 12:55 - 15:00

Contact

Locaties

map2