Vrijdag, 23 februari 2018

Toen we de gordijnen deze morgen opentrokken, stonden we allemaal versteld van het prachtige uitzicht.

Ondertussen stond het ontbijt al op ons te wachten. Na een versterkend ontbijt kregen we de tijd om ons rustig klaar te maken, tanden te poetsen,…

Om nog een beetje tijd te overbruggen speelden we een gezelschapsspelletje.

Om 10.00h kwamen we allemaal samen in het huis van Groenighe. Daar speelden we het ladderspel.  Iedereen trok een nummertje en startte op een bepaalde positie.  We daagden elkaar uit en probeerden om zo naar de top te geraken.  Hanengevechten, duimworstelen, adem inhouden, om ter snelst een glas leegdrinken, … waren de duels die plaatsvonden.

Uiteindelijk hadden we vier winnaars: Mattis, Fran, Kobe en Milan Vuegen.

's Middags aten we verse soep met pistoletjes en boterhammen.

We waren nog maar net klaar met eten of we konden al vertrekken naar het skidepot in ons dorpje Stanzach om er onze botten te gaan passen. Te groot, te klein, te vast, ... maar uiteindelijk vond iedereen de perfecte maat.

Nadien trokken we met onze latten, botten en sticks richting skipiste.

Voor de eerste keer deden we onze botten aan om al eens te oefenen.  We willen graag volledig klaar zijn voor morgen, want dan hebben we onze eerste skiles.  Onder het goedkeurende oog van de meester en juffen deden we enkele oefeningen: liggen, opstaan, latten in de lucht.  We waagden ons er zelfs al aan om onder het bruggetje door te skiën.

Na deze vermoeiende namiddag stond er al een kop chocomelk en een koek op ons te wachten.

Daarna kropen we in onze pen om wat nieuws aan het thuisfront te schrijven. Sommigen wisten meteen wat te vertellen, anderen hadden dan weer een duwtje nodig.  Ondertussen werd er reeds voor de eerste keer lustig gespetterd onder de douches!

Stilaan werd het weer etenstijd. Op het menu stond: hamburger, sla, tomaten, appelmoes en patatjes en een pudding.

Nadat we afgeruimd hadden, moesten we naar boven om even te rusten en ondertussen

gingen de leerkrachten de prijzentafels voor de kienavond klaarzetten. Zenuwachtig kwamen

we naar de zaal met onze kienbolletjes. In groepjes mochten we de prachtige prijzentafels bekijken en konden we al een keuze maken voor het geval dat ...

5, 36, 84, sssttt ... KIEN! Eén voor één verdwenen de leuke prijzen van onze tafels. Tevreden met de hoofdprijs of een troostprijs gingen we naar bed!

Auf wiedersehen

Foto's dag 2

Lesuren

Maandag 8:45 - 11:55 12:55 - 15:35
Dinsdag 8:45 - 11:55 12:55 - 15:35
Woensdag 8:45 - 11:30  
Donderdag 8:45 - 11:55 12:55 - 15:35
Vrijdag 8:45 - 11:55 12:55 - 15:00

Contact

Locaties

map2